Recept: Vegan Granola

Ik hou van ontbijten. Het is mijn favoriete maaltijd en deze sla ik ook nooit over. Tenzij ik echt ziek ben, dan wel. In ieder geval at ik vroeger altijd cruesli, nog steeds erg lekker maar ook vol met suiker en niet echt de meest gezonde optie als ontbijt. Dus besloot ik recepten te zoeken zodat ik zelf een soortgelijk iets kon maken als ontbijt. Ik kwam dit recept tegen, paste wat dingen aan en ik heb een nieuwe ontbijtoptie in de kast. JUM, vegan granola!

VEGAN GRANOLA

Wat heb je nodig:
drie eetlepels maple syrup
een banaan
een theelepel vanille extract (of een zakje vanillesuiker)
een kwart kopje kokosolie
drie kopjes havermout
een theelepel lijnzaad
een handje pecannoten
een handje walnoten
(optioneel is om rozijnen toe te voegen)
 
Wat moet je doen:
1. verwarm de oven voor. hete lucht, 170 graden.
2 Prak de banaan in een schaal. Voeg de andere natte ingrediënten toe
3 Meng de droge en natte ingrediënten met elkaar
4 Verdeel het het mengsel over een ovenplaat of ovenschaal
5 in de oven tot het krokant en hopelijk goud-bruin is. Dit duurt ongeveer 30 minuten.

 

Vergeet niet als het in de oven staat het tussendoor door te roeren, zo gaat het gelijkmatiger.
Je kan het op veel manieren eten maar een van mijn favoriete is om het als smoothiebowl te eten :)
 
Noella xx

 

Advertenties

One thought on “Recept: Vegan Granola

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s