het bezoek aan de Vitra Campus

20140408_101029de wegwijzerDSCN0168

Dag Nederland, hallo Italië. En ook hallo lange busreis naar Milaan toe. Met school naar Milaan rijden in een bus. Dat word nog wat.
Aan een stuk doorrijden zit er gelukkig niet in, want er bestaat tot heden nog twijfel of ik dat overleefd had. We overnachten in Basel want dat ligt vlak in de buurt van Weil am Rhein. En daar ligt de Vitra campus en daar gaan we een bezoekje brengen.
Vitra is een begrip in de designwereld. Met architectuur en meubels hebben zij zich goed geplaatst in deze wereld. En als je als school in de buurt bent ga je even kijken op de campus in het Vitra Haus, Vitra Design Museum en een aantal mooie architectuur bouwwerken.
Op het terrein zijn veel gebouwen te zien van verschillende architecten. Hier staat de campus ook om bekend. Het is een plek waar de allerbeste architecten een bouwwerk hebben staan. We kregen een tour met een gids en ik moet zeggen. Ik heb ontzettend veel mooie dingen gezien!
Vitra Design Museum.
Architect: Frank Gehry
Ontwerpjaar: 1989
DSCN0177DSCN0178
De schommelstoelen horen niet bij het Design Museum maar stonden voor de deur. Hier hebben we heerlijk nog even gezeten en zitten schommelen. Als er een zonnetje was geweest was het helemaal geweldig geweest.
swing chairs20140408_092748
De koepel
Architect: Thomas C. Howard
Bouwjaar: 1975
Dit bouwwerk oorspronkelijk bedacht door Richard Buckminster Fuller die, beïnvloed door zijn ervaringen uit de tweede wereldoorlog, de koepel bedacht.De Koepel op de Vitra campus is in 1975 ontworpen door Thomas C. Howard.
DSCN0164DSCN0163
 
Brandweerkazerne
Architect: Zaha Hadid
Bouwjaar: 1993
DSCN0176DSCN0171DSCN0175
Vitra Haus
Architect: Herzog & de Meuron
Bouwjaar: 2010.
door eva.2DSCN0179door eva.1\
 

2 thoughts on “het bezoek aan de Vitra Campus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s